Training - lezing

Communiceren vanuit verbinding.

Woudina is al ruim 10 jaar actief in het coachen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behoefte achter het gedrag. En de vraag welk effect hebben emoties op de verschillende gebieden binnen de ontwikkeling. 

Vaak zijn we vooral gericht op feitelijke informatie. Heb je A- dan volgt B.  Maar wat maakt dat we bij A- belanden? Wat zegt ‘gevoel’ ons hierin? Wat maakt het dat kinderen compleet anders kunnen reageren? Zelfs als ze in hetzelfde gezin, binnen dezelfde opvang of met gelijke regels, opgroeien.

Gedrag wordt door ons logischerwijs ter plaatse bekeken en hierop reageren we. Maar vragen jullie je ook af, welke ‘laag’ daaronder ligt? Wat is de vraag achter het gedrag? Door gedrag op een ‘dieper niveau’ te kunnen lezen ontstaat er meer ruimte om de behoefte van het kind te kunnen zien. En daarmee ook op een ‘dieper niveau’ te verbinden. 

Woudina heeft zich in verschillende studies gericht op wat ‘gevoel’ voor effect heeft op de ontwikkeling van een persoon. De richtlijn daarin is dat gedrag voortkomt uit een beleving, eerdere opgedane ervaring en dus altijd een emotioneel voorstadium heeft.

Werken jullie als team met ouders, kinderen en gezinnen? Dan onderschat je misschien wel jouw betekenis voor het kind. Zijn jullie je bewust van de invloed die jullie hebben als begeleider? Willen jullie (nog meer) zien wat kinderen vragen met gedrag? Verdiepen in het werken vanuit verbinding? Willen jullie bewustzijn en effectiviteit vergroten rondom communicatie, gedrag en beleving? De training gaat in op de volgende onderwerpen en thema’s,

  • wat leert het kind van jou?
  • de betekenis/invloed van het gezin
  • de invloed van jouw als begeleider
  • welke signalen geef jij met je lichaam af en herken je deze bij de kinderen, ouders?
  • spiegelen van gedrag
  • gebeurtenissen-trauma en de invloed op de ontwikkeling van het kind en/in het gezin. 
  • Willen jullie als team verder kijken dan alleen de verzorging?
  • Bewust vanuit gevoel communiceren en verbinden met het kind?

Neem contact op voor de mogelijkheden.
Er is een startavond, met basis-informatie rond deze thema’s en vervolgens is dit uit te breiden, naar een verdere verdieping rond bovengenoemde thema’s en vragen vanuit het team.

Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924