Opleidingen/ trainingen

Communiceren vanuit verbinding.

Woudina is al ruim 10 jaar actief in het coachen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Zij heeft zich gespecialiseerd in de behoefte achter het gedrag. En de vraag welk effect hebben emoties op de verschillende gebieden binnen de ontwikkeling. 

Vaak zijn we vooral gericht op feitelijke informatie. Heb je A- dan volgt B.  Maar wat maakt dat we bij A- belanden? Wat zegt ‘gevoel’ ons hierin? Wat maakt het dat kinderen compleet anders kunnen reageren? Zelfs als ze in hetzelfde gezin, binnen dezelfde opvang of met gelijke regels, opgroeien.

Gedrag wordt door ons logischerwijs ter plaatse bekeken en hierop reageren we. Maar vragen jullie je ook af, welke ‘laag’ daaronder ligt? Wat is de vraag achter het gedrag? Door gedrag op een ‘dieper niveau’ te kunnen lezen ontstaat er meer ruimte om de behoefte van het kind te kunnen zien. En daarmee ook op een ‘dieper niveau’ te verbinden. 

Woudina heeft zich in verschillende studies gericht op wat ‘gevoel/emoties’ voor effect heeft op de ontwikkeling van een persoon. De richtlijn daarin is dat gedrag voortkomt uit een beleving, eerdere opgedane ervaring en dus altijd een emotioneel voorstadium heeft.

Werken jullie als team met ouders, kinderen en gezinnen? Dan onderschat je misschien wel jouw betekenis voor het kind. Zijn jullie je bewust van de invloed die jullie hebben als begeleider? Willen jullie (nog meer) zien wat kinderen vragen met gedrag? Verdiepen in het werken vanuit verbinding? Willen jullie bewustzijn en effectiviteit vergroten rondom communicatie, gedrag en beleving? Er zijn verschillende  trainingen te volgen o.a: die in gaan op de volgende onderwerpen en thema’s,

  • 2 daagse training. Ontdek de basis- begrippen & inzichten rondom systemisch werk.
  • 2 daagse training. Jij bent Perfect. – Deel 1. Wat vertelt het gedrag van een kind.
  • 2 daagse training. Jij bent Perfect. – Deel 2. Ontwikkeling en Trauma
  • 2 daagse training. Jij bent Perfect. – Deel 3. Inzichten, verdiepingen en ontwikkeling voor jou als begeleider

Neem contact op voor extra mogelijkheden en op locatie. Actuele data’s zie agenda. 


Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /data/sites/web/woudinanl/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924