Kindercoaching

Kindercoaching

 

Elk kind heeft bij elke situatie of gebeurtenis zijn eigen gevoel. Dit verklaart ook direct waarom wij de ander soms zo moeilijk begrijpen. In mijn werkwijze ga ik met uw kind op zoek naar zijn gevoel. Wat speelt er? Maar vooral, Hoe voelt uw kind zich en waarom? Met als uitgangspunt dat we mogen zijn wie ze zijn.

De theorie die hier achter zit is gebaseerd op het systemische werk. Deze theorie gaat ervan uit, dat gevoel en gedachte niet van elkaar los te koppelen zijn. Onze gedachten zijn gebaseerd op een gevoel wat we (ooit) hebben ontwikkeld en opgeslagen.

Daarom kunnen we soms praten als ‘brugman’ maar blijft ons opgeslagen gevoel hetzelfde. Het kan daarom als ouder moeilijk zijn om te achterhalen waarom uw kind zich op deze manier gedraagt of zo voelt… En juist met dit gevoel gaan we aan het werk..

In de praktijk maak ik gebruik van verschillende methodieken, u kunt hierbij denken aan allerlei creatieve spelvormen waarin uw kind zijn gevoel kan laten zien, zoals tekenen, schilderen, en rollenspellen. Door te werken in ‘spelvorm’ ervaren de kinderen de coaching, als leerzaam en leuk. Daarnaast hebben we een enorme waardevolle en bijzondere toevoeging hierin, Dit is Charlie – de hulphond. Ondertussen is hij BNN-er te noemen. Hij heeft mede eraan bijgedragen kinderen spelenderwijs te helpen ontwikkelen. Ook bij angst voor honden zijn er mogelijkheden, vraag er gerust naar.

Tot slot: Vertrouwen, Veiligheid en Persoonlijke aandacht staan voorop. Deze drie punten zijn ontzettend belangrijk om “samen op weg” te kunnen gaan. Zo kan er een groei ontstaan vanuit de kwaliteiten en de waardevolle eigenschappen die uw kind bezit!

Meer weten?


Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /data/sites/web/woudinanl/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924