Dit ben ik

Woudina 

Openheid, gevoeligheid en vertrouwen zijn woorden die mij kenmerken. Met een stukje liefde en respect binnen een veilige omgeving en alles wat daarbij hoort, geven de kernwoorden van mij en de praktijk weer. Ik hoop van harte dat u, jij, ouders en kinderen zich hierbij welkom voelen!  

Ik ben opgegroeid in een groot gezin. Daarin ontstonden voor mij veel ‘waarom’ vragen. Wat maakt het dat we zijn zoals we zijn? Met deze interesse ben ik verschillende opleidingen gestart rondom hulpverlening en de psyche van de mens. Geboeid in het feit wat er achter gedrag schuilgaat heb ik mij verder verdiept in verschillende therapieën. Zoekend naar antwoorden op de vragen als; wat doen gebeurtenissen, -traumatische ervaringen en gevoelens in de ontwikkeling van een persoon? Hoe ontstaat en welk effect heeft trauma op het kind? Op latere leeftijd? En als volwassenen? Vanuit verschillende inzichten, opleidingen en ervaringen is het voor mij een belangrijke pijler geworden dat beleving, gevoel en emoties een grote rol spelen tot elkaar. En deze niet los van elkaar te zien zouden mogen zijn.

De wens om zelfstandig (sinds 2009) dit beroep uit te oefenen is ontstaan omdat er, wat mij betreft, te weinig -echt contact is-. We hebben allemaal de behoefte om er toe te doen. Je gelukkig te voelen en voldoening uit het leven te halen. Waardes die bij ieder voor zich spreken. Stapels papierwerk, diagnosen helpen de mens hier per definitie niet mee vooruit. Natuurlijk kan het helpend zijn, maar de behoefte daarin wordt vaak niet gezien. Wat voor mij telt is, wie jij bent. Dit te ontdekken geeft ruimte voor groei en ontwikkeling.                         

In veel therapie- uren al niet meer weg te denken, Charlie- zie foto. Hij verbindt, stelt gerust en spiegelt. Zijn persoonlijkheid is meer dan een waardevolle, rijke en bijzondere aanvulling.  -Bij wederzijds goedkeuren- zal hij je enthousiast begroeten en je laten voelen dat je welkom bent. 

Als laatste een belangrijke conclusie; we hebben allemaal de behoefte om er toe te doen. Je gelukkig te voelen en voldoening uit het leven te halen. Waardes die bij ieder voor zich spreken.Ik niet anders zeggen dan dat ik blij en dankbaar ben dat ik daarin een stukje mag verbinden. En dat is misschien wel het ‘sleutelwoord’, waar alles om draait… 

Vanuit de praktijk van harte welkom. 

OPLEIDING EN WERKERVARING, ZIE PAGINA.

 

 

 

Voordat ik de deuren van de praktijk open zette, heb ik o.a. werkervaring opgedaan als ambulant hulpverlener in thuissituaties en groepswoningen, als PGB- begeleider, in de gehandicaptenzorg, verschillende kinderdagverblijven enbuitenschoolse opvang. Een aanvulling hierop is een langere periode in Vietnam rondom verschillende weeshuizen. Wat me in alle opzichten nog meer overtuigd heeft dat gevoelens en emoties een grote rol spelen in de ontwikkeling. 

 

Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924