Fijn vakantie, of dat de zon schijnt of regent, de kinderen denken daar niet als eerste aan. Maken niet bij opkomst een planning voor de dag, wij wel, typisch volwassen?

Tja, feiten, mogelijkheden, dat hebben we maar graag op een rijtje. Kinderen staan nog veel dichter bij de natuur. Handelen vanuit gevoel. Gewoon doen, spelen, genieten, rennen, dansen en ga zo maar door.  Ik noemde ‘nog’ dichter bij de natuur. Onze maatschappij is er op ingesteld om heel stil te kunnen zitten, goed na te denken, te plannen, organiseren en te handelen vanuit ons hoofd. De lijntjes te volgen…

Een stukje wat ik vaak terugzie in de praktijk, zijn kinderen die het gevoel hebben niet aan de verwachtingen van de grote mensenwereld te kunnen voldoen. Dat levert heel veel gevoel op, maar niet het gevoel vertrouwen en zelfvertrouwen, wat we juist de kinderen willen meegeven. Laat met elkaar de ‘touwtjes’ eens los en neem echt vakantie, leer de kinderen dat fouten maken mag, doe alles eens lekker anders..

Verschijnt er bij jezelf en bij menig volwassene niet een glimlach bij het zien van een kinderspel of zelfbedacht avontuur? Ja, he, heerlijk toch! Moeten wij dat als volwassen nu echt allemaal achter ons laten? Nee, natuurlijk niet, dat wordt ons vooral aangeleerd. Daarom wil ik jullie dit vandaag  meegeven, doe het nu eens lekker niet. Geniet met de kinderen van vandaag, de vakantie, zon of regen, ga er lekker op uit, naar buiten, de natuur in, ontdekken, avonturen beleven, ga eens op pad zonder te weten waar je uitkomt, avontuurlijk he..

Een mooie dag, vakantie gewenst!

 

Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937