Een vraag die ik steeds weer terug hoor van ouders. Mijn antwoord? Is altijd weer, NEE. We hebben het in de praktijk niet over goed of fout. Maar over wat jij, jullie als gezin met elkaar nodig hebben. Als we het heel simpel bekijken, ieder kind is anders, iedereen uit zich op een andere manier. Kinderen begrijpen hun gedrag zelf niet, ze volgen een gevoel. Als ouder heb je geen handleiding meegekregen waarin verteld wordt wat jou kind precies nodig heeft. Is het dan raar dat we gedrag niet altijd kunnen ‘onderscheppen’ of begrijpen? jVreemd dat we daar soms hulp voor vragen? 

Nee, ik zie hierin Juist, de drijfveer om het beter te doen met elkaar of er misschien wel meer uit  te halen voor jezelf. Op zoek gaan naar een oplossing, kijken wat er achter gedrag zit, wat gevoel betekent, elkaar ondersteunen, dat laat JUIST de liefde en waarde voor elkaar zien. En hoe mooi is dat? Tenslotte, brengen we onze auto ook naar de garage… gaan we naar de kapper enz. enz.. 

Vanuit de praktijk een mooi weekend en vakantie-week voor de kinderen gewenst! 


Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /data/sites/web/woudinanl/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924