Achter mij zat er een schat van een meisje, die genoot hoorbaar van de film. Ze lachte hardop om de grappen, waar wij, een Pgb- kindje en ik ook hard om moesten lachen. Tijdens de pauze, zaten wij heerlijk te snoepen. Het meisje achter ons had ook wel zin in wat lekkers, zo hoorde ik haar vragen. “Mama, zullen we wat gaan kopen?” Nou, niet zeuren. Oei.. Het meisje, dacht dan probeer ik het bij m’n vader. “Papa, mag ik wat lekkers?” Verdorie, wat een gezeur altijd met jou, Nee, ik wil je niet meer horen, anders gaan we nooit meer.. Ik keek achter om, en zag een gekwetst meisje zitten, die haar geluk niet op kon, omdat ze tussen Papa en Mama in, in de bioscoop zat.. Alleen zij, zagen haar niet, maar keken allebei naar hun eigen scherm van hun telefoon.. De afwijzing was in haar oogjes te lezen..

Luisteren. Een woord, wat voor iedereen een belangrijke betekenis heeft. Wat betekend dit voor jouw zoon of dochter?

Luisteren en het vertrouwen, zijn twee woorden die samen een belangrijk front vormen in de ontwikkeling van je kind. Welk vertrouwen geef je mee? Hoor je wat je kind nodig heeft? Weet je zoon/dochter dat hij altijd op jouw kan rekenen? Dat je er altijd bent om te luisteren..?

De wereld gaat snel, heel snel, waarin de kinderen bijna zijn gedwongen om mee te rennen. Op school wordt er door de les- stof heen geracet. Dan haasten we ons zelf ook van het ene punt naar het andere. Met alle activiteiten die we willen ondernemen in onze eigenlijk te korte dagen.

Maar wanneer hebben we echt alle aandacht? Zonder afgeleid te worden, door alles wat we nog moeten doen, en de vele piepjes van onze toestellen, die ons een seintje geven, dat er een app, mailtje of ander bericht binnenkomt? Kortom, zoals we willen dat de kinderen naar jou als ouder luistert.. Zullen wij als volwassene niet vergeten ook echt naar de kinderen te luisteren?

Kijk eens goed naar ze, als ze jou wat willen vertellen. De woordenschat van de kleintjes is nog niet altijd even groot, maar de non-verbale communicatie, vertelt vaak ook nog een verhaal..

Meer dan de moeite waard.. Zorg dat je niets mist…!

 


Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /data/sites/web/woudinanl/www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924