Wat zijn het spannende afscheidsweken voor de kinderen die de ‘grote’ stap naar het voortgezet onderwijs gaan maken. Vaak verder op de fiets, nieuwe klasgenootjes, nieuwe vakken… En natuurlijk de afscheidsmusical voor heel veel kinderen.  Genieten voor ouders, broers, zussen en opa’s en oma’s. Waarbij de vraag, ‘waar blijft de tijd toch?, ik al heel vaak voorbij heb horen komen. Inderdaad wat gaat het snel. Maar een nog belangrijkere vraag, hoe vullen we hem in?

Waar liggen waardes, wat is belangrijk? Daar speelt de basisschool natuurlijk ook een rol in. Welke klasgenootjes heb je? Wat draagt de school uit. Maar het belangrijkste voorbeeld blijven jullie ouders, de helden en heldinnen van de kinderen.

Weet je nog, dat je zo uitkeek naar een bepaalde leeftijd, omdat je dan eindelijk iets ‘zou mogen’? Al was het alleen maar langer opblijven J  Dit geeft zoveel waarde aan van hoe belangrijk het is, om er echt voor elkaar te kunnen zijn. Dat jullie elkaar begrijpen, dat de ‘energie’ een positieve stroming heeft in jullie gezin. De basis voor relaties, invulling van het leven wordt gelegd in je jeugd. Alle reden om deze positief met elkaar te ervaren.

Dan staan veel kinderen nu klaar voor de stap naar de volgende school. Een grote stap. Maar er zijn al heel veel gemaakt om hier te komen. Die je als ouder logisch invulde. Super fijn natuurlijk. Maar wat als jouw zoon/dochter zich helemaal niet zo lekker voelt? Wat als jij als ouder je helemaal niet lekker voelt? Of als er zoveel is gepasseerd dat je even uitkijkt naar rust voor jezelf. Is dat erg? Nee, want goed voor jezelf zorgen is ook een mooi voorbeeld, waardoor je de waarde van je zelf aangeeft en er daarmee weer voor de ander kan zijn, mooi toch?!

In de vakantie, zijn er verschillende extra mogelijkheden. Kinderen die voor zo’n dagje komen, zodat ook de ouders even ‘kunnen opladen’. Met of zonder ‘speciaal’ budget hiervoor.

Kortom er staat een gezellige, wisselende en met -ruimte voor stappen vooruit met elkaar- periode voor de deur. Jullie zijn meer dan welkom om daar gebruik van te maken, zodat we (de nieuwe school periode) positief, enthousiast en met een uitgeruste blik vooruit de zomer kunnen beleven.

#Welkom#

 

Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937