Wat is de Liebster Award nu eigenlijk?

 

Een virtueel award voor (beginnende) bloggers om elkaar in het zonnetje te zetten. Op deze manier ontdekken we leuke blogs en blogsites. Ik vind het een mooi initiatief. Een goede reden om mee te doen!

Bij deze nominatie hoort het beantwoorden van 11 vragen, opgesteld door degene die mij heeft genomineerd. Wie ik heb genomineerd vind je onderaan dit artikel. Eerst de 11 vragen die ik van Denise Rosken kreeg.

 1. Wie ben jij?                                                                                                          Woudina, 34 jaar, samen-wonend en werkend in Nieuwveen.  Vroeger, herinner ik me, was bijna gelijk de vraag erna, hoe schrijf je dat? Nu, omdat het niet een naam is, die je heel vaak tegenkomt, gebruik ik hem zelfs ook als bedrijfsnaam. Maar de vraag, wie ben jij, kan ik omschrijven in een paar woorden, open, ondernemend, enthousiast en een doorzetter in mijn plannen. Maar vooral inspireert de mens mij. Waarom zijn we zoals we zijn, doen we zoals we doen. Dat resulteert in een onderzoekende houding, wat tegelijkertijd een drijfveer is, om plannen waar te maken. De uitdagingen in mijn werk op te pakken en te onderzoeken. Maar ook heel veel moois in de omgeving, en natuur te blijven zien. Vooral ook de natuur is inspirerend en rustgevend. Super leuk om dat ook bij mensen en vooral kinderen te zien. Gelijk kom ik dan bij nog een ondernemende wens om met de Coaching onze nu nog pup vaker te gaan gebruiken. Dit wordt overigens vervolgd, want we zijn in opleiding. Genoeg aanknopingspunten waarom ik Kinder- Coach ben.
 2. Hoe is jouw blog ooit ontstaan?                                                                                                  Acht jaar geleden ben ik begonnen als kindercoach, ondertussen al eventjes onderweg en ergens daar tussen in, is het bloggen ontstaan. Mijn doel is om het in te zetten met verhalen uit de praktijk. Dat zou wat vaker mogen. Een goed streven, om het weer vaker in de agenda te zetten.
 3. Wat vind jij het leukst aan bloggen?                                                                            De herkenning en enthousiaste berichtjes van mensen maakt het vooral ook meer dan de moeite waard. Maar buiten dat, vind ik schrijven, echt leuk. Boeken inspireren, ik zou bij wijze van spreken in een bibliotheek kunnen wonen.
 4. Wat wil je met jouw blogs bereiken?                                                                         Laatst benoemde ik het naar een groepje oud collega’s, van de kinderopvang. Al zou het maar een klein stukje bewustwording zijn. Ondanks dat we zo ontzettend veel hebben in Nederland, hebben we allemaal minder de tijd. En juist tijd is wat kinderen van ons ook nodig hebben. Kinderen staan zo open om te leren, willen er zo graag  helemaal zijn. Soms zit er om het even beeldend uit te leggen, een ‘kink in de kabel’. Als je die met elkaar kan ‘ontcijferen’, oplossen, is dat zo ontzettend veel waard. Het gezin, de harmonie, het samenzijn, de wijze hoe je opgroeit, bepaalt ontzettend veel voor je latere leven. Dat is uiteindelijk echt goud waard.
 5. Welk blog wil je hier met ons delen en waarom?                                                     Ik ‘pik’ er eentje van mijn website. Een blog, waarin tijd, openheid en liefde voor elkaar centraal staat. De waarde van echt contact en de zomer die er weer aankomt. http://www.woudina.nl/vakantie/
 6. Waar ben jij trots op?                                                                                                       Toch wel echt op de praktijk. Het is een wens die van jongs af aan steeds meer vorm heeft gekregen. Van op de kleintjes passen naar een volledige werkweek, met het doel, kinderen kunnen laten zijn, wie ze echt zijn. Kindertaal soms letterlijk vertalen. Voor mij het mooiste en waardevolste wat ik kan doen.
 7. Wat is jouw favoriete moment op de dag?                                                             Daar hoef ik niet lang over na te denken. De ochtend. Zo fijn om rustig te beginnen. De dag begint hier letterlijk altijd rond de klok van 6 a 7 uur. Zo vroeg? Ja, echt waar. Overigens geldt dat echt voor mij en niet voor mijn vriend. Die is het niet echt met deze stelling eens. Voor mij geldt, hoe laat het ook wordt, de dag begint vroeg. Ik hou ervan!
 8. Wat doe jij het liefst op een vrije dag?                                                                        Aansluitend op de vorige vraag, sta ik als nog op tijd op, beginnen we de dag met heerlijke koffie, een wandeling en kijken we waar we verder uitkomen die dag. Met de stelling, niets moet, alles mag…
 9. Wanneer heb jij voor het laatst echt gelachen?                                                       Oh vaak, dan verschijnt er ook gelijk een lach op me gezicht als ik dit schrijf, echt om de gekste dingen. Nog zo een stelling, een dag niet gelachen.. Natuurlijk lukt dat niet elke dag, maar het maakt de dag wel extra mooi.
 10. Als je jezelf zou moeten beschrijven in 5 woorden, welke zouden dat dan zijn?     Enthousiast, gepassioneerd, doorzetter, legt de lat soms iets te hoog, oke, en een tikkeltje chaotisch.
 11. Wat staat er op jouw bucketlist?                                                                                 Herinneringen creëren met mensen die me dierbaar zijn. De verwachtingsvolle lijst is heeft plaats gemaakt voor deze gedachte. Waardevolle om tijd voor vriendinnen en vrienden te houden. Daar is de lente, zomer, zo een heerlijke tijd voor, kan niet wachten op het zonnetje, de avonden buiten, dus dat moet goed komen.

Zo genoeg over mij, Denise Rosken, ik geef heel graag het stokje door aan:

Martine, van de: www.taalwinkel.com.

Elf vragen aan haar:

 1. wie ben je?
 2. hoe kan je, jezelf omschrijven?
 3. wat inspireert je?
 4. wat is je doel?
 5. wanneer ben je tevreden?
 6. wat maakt jou bijzonder in wie je bent?
 7. heb je een levensles die je zou willen delen?
 8. waarom ben je gaan schrijven?
 9. wat is je grootste wens?
 10. waar ben  trots op?
 11. wat wil je nog met ons delen?

 

Notice: Undefined index: popup_cookie_iwmhs in /www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937